cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

New bare metal project STM32MP13 using STM32Cube_FW_MP13_V1.0.0

ravo
Associate III

Dears

I would like to create new project from STM32Cube_FW_MP13_V1.0.0 - based on template "BSP_BasicTemplates"

I verified Properties for this project under "Paths and Symbols" - Includes, Libraries, Source ... all looks normal as another project from Application subfolder

But compilation stop on error

 

make -j12 all

make: *** No rule to make target 'C:/Users/Drivers/CMSIS/Device/ST/STM32MP13xx/Source/Templates/gcc/startup_stm32mp135c_ca7.c', needed by 'Example/STM32CubeIDE/startup_stm32mp135c_ca7.o'. Stop.

"make -j12 all" terminated with exit code 2. Build might be incomplete.

Where could be problem ? I hope that templates should have all properly configured...

 

Best Regards

Radim

12 REPLIES 12
DBELL.1
ST Employee

Hello @ravo ,

 

I compiled the MP13_BSP_BasicTemplates without any issues.
I used the STM32CubeIDE 1.14.1 and the projects located in STM32MP135C-DK.
Could you tell me more about your setup?
Thank you.

rgds,
David

ravo
Associate III

Dear @DBELL.1 ,

Thanks for response. I think that I do same way. I am using latest STM32CubeIDE. I just open this project using project file from stm32cube subfolder an let IDE to copy whole project to workspace folder (to avoid doing changes to original template)

I don't do any special modifications, project config, or IDE settings...

Regards

Radim

PatrickF
ST Employee

Hi,

maybe look at https://wiki.st.com/stm32mpu/wiki/STM32CubeMP13_Package_-_Getting_started

Regards.

In order to give better visibility on the answered topics, please click on 'Accept as Solution' on the reply which solved your issue or answered your question.
DBELL.1
ST Employee

Hello @ravo ,

 

I confirm your point because I did this:

DBELL1_0-1708617941936.png

then I had the same errors as you
So I report the point, it could be due to the path of sources which are not achievable by eclipse
And we do not recommend to use it.
BTW it works well without ckeck this option.

rgds,
David

ravo
Associate III

Dear @DBELL.1 

thanks for answer. Yes if I do it without this checkbox it works normally.

If I compare not working project (project files .cproject are same) bud generated makefiles here contain one more line in SUBDIRS secion "Drivers/CMSIS/Device/ST/STM32MP13xx/Source/Templates/gcc \"

sources.mk

SUBDIRS := \
Application/User \
Drivers/BSP/STM32MP13xx_DISCO \
Drivers/CMSIS/Device/ST/STM32MP13xx/Source/Templates/gcc \

-----

makefile contain

-include Drivers/CMSIS/Device/ST/STM32MP13xx/Source/Templates/gcc/subdir.mk

and in this subdir.mk are wrong paths which did not exists

C_SRCS += \
C:/Users/Drivers/STM32MP13xx_HAL_Driver/Src/stm32mp13xx_hal.c \
C:/Users/Drivers/STM32MP13xx_HAL_Driver/Src/stm32mp13xx_hal_dma.c \
C:/Users/Drivers/STM32MP13xx_HAL_Driver/Src/stm32mp13xx_hal_dma_ex.c \

And in working project this subdir.mk did not exist/   //Corrected later 2024-02-23: file subdir.mk exists here, but with corrected path inside.

Maybe this could cause problems...

I just tried manually copy project and open from new location but it will produce same errors.

Project structure are same... different only in Debug subfolder ( where is some subdir.mk files is wrong not-existing paths beginning  C:/Users/Drivers/... for example "C:/Users/Drivers/CMSIS/Device/ST/STM32MP13xx/Source/Templates/gcc/startup_stm32mp135c_ca7.c"

So this is problem to use this template as "start project"

 

Best Regards Radim

Dear @PatrickF , 

I studied this document and follow up it... but it seems that problem is really in STM32CubeIDE as @DBELL.1 confirm me in another post.

Regards

Radim

DBELL.1
ST Employee

Hello @ravo ,

I shared with development team what you found, I guess it will help to enhance the tool and the template usage.


Regards,
David B.

Dear @DBELL.1 

Thanks for response. I think that this could be corrected but I don't know how... I tried all but nothing helped me.

I will wait what your colleagues found.

Regards

Radim

DBELL.1
ST Employee

Hello @ravo ,

 

It could be due to an eclipse limitation.
I don't think it will be corrected right away.
Best case in the next release.

Rgds,
David B.