cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

[STM32CubeIDE + MCSDK 6.3.2] Generated Project Missing Header Files (.h)

burak11
Visitor

Konu: MC Workbench Kod Oluşturulduktan Sonra Eksik .h Dosyaları (MCSDK 6.3.2 + STM32CubeIDE 1.13.2)

Merhaba ST ekibi,

Şu anda B-G431B-ESC1 kartını ve STM32CubeIDE 1.13.2'yi Motor Control Workbench (MCSDK 6.3.2) ile birlikte kullanarak sensörsüz bir BLDC motor kontrol projesi üzerinde çalışıyor.

Projemi (6 adımlı sensörsüz kontrol) Workbench üzerinden oluşturulduktan sonra, Middlewares/MotorControl altında .c kaynak hücrelerinin düzgün bir şekilde dahil edildiğini, ancak karşılık gelen .h başlık hücrelerinin (bus_voltage_sensor.h, ntc_temperature_sensor.h, vb.) dahil etme yollarında eksik olduğunu gözlemledim.

Bu.h kenarlarında şu şekilde kaldıklarını doğruladım:

C:\Kullanıcılar\<kullanıcı>\.st_workbench\projeler\<proje>\MCSDK_v6.3.2-Full\MotorControl\MCSDK\MCLib\Any\Inc\

Fakat:

• Bunlar STM32CubeIDE proje yapısını kopyalanmaz veya sembolik olarak bağlanmaz.

• Sonuç olarak, VBS_GetAvBusVoltage_V() veya NTC_GetAvTemp_Celsius() gibi işlevler, bu başlıkları manuel olarak eklemediğiniz süre boyunca "tanımsız başvuru" hatalarına neden oluyor.

• .c dosyaları bazen Projeyi elle Temizleyene kadar Proje Gezgini'nde görünmüyor , ancak .h dosyaları asla görünmüyor.

Bu, beklenmedik bir şekilde, hazır derlemeyi bozuyor. 

bilmiyorum lütfen

• Bu davranış kalıbı mı?

• Workbench kod üretimi sonrasında MCSDK başlığının otomatik olarak bağlamanın/dahilin doğru bir yolu var mı?

Aşağıdaki ekran görüntülerini ekledim:

1. sınıflandırılmış dosyalar eksik,

2. Dosyalar yalnızca Temiz Proje'den sonra görünür,

3. Başlıklar hiçbir zaman görünmüyor.

Rehberliğiniz için hastalarına teşekkür ederim.

Saygılarımla, 
    Burak Çakır
    Kocaeli Üniversitesi – Elektrik Mühendisliği Lisans Öğrencisi

0 REPLIES 0