AnsweredAssumed Answered

SPWF01SA problems to connect to access point

Question asked by garcia.victor.001 on Dec 2, 2014
Latest reply on Dec 3, 2014 by garcia.victor.001
Hi all

First of all excuse my english

I'm trying to connect my SPWF01SA to an access point but I´m doing something wrong because I don't get access to the wifi net. I think that my configuration is correct but something happens
this is a log of the process:

+WIND:1:Poweron (140225-02d76c4-SPWF01S)<CR><LF>
<CR><LF>
+WIND:13:ST SPWF01SA1 IWM: Copyright (c) 2012-2014 STMicroelectronics, Inc.  All rights Reserved.<CR><LF>
<CR><LF>
+WIND:3:Watchdog Running<CR><LF>
<CR><LF>
+WIND:0:Console active<CR><LF>
<CR><LF>
+WIND:32:WiFi Hardware Started<CR><LF>
<CR><LF>
+WIND:21:WiFi Scanning<CR><LF>
<CR><LF>
+WIND:35:WiFi Scan Complete (0x0)<CR><LF>
<CR><LF>
+WIND:21:WiFi Scanning<CR><LF>
<CR><LF>
+WIND:35:WiFi Scan Complete (0x0)<CR><LF>
<CR><LF>
+WIND:21:WiFi Scanning<CR><LF>
<CR><LF>
+WIND:35:WiFi Scan Complete (0x0)<CR><LF>

This is the config:

AT&V<CR><LF>
# Dumping All Configuration Keys:<CR><LF>
#  nv_manuf = ST<CR><LF>
#  nv_model = SPWF01SA1<CR><LF>
#  nv_serial = 0614D10309<CR><LF>
#  nv_wifi_macaddr = 00:80:E1:FF:BC:7B<CR><LF>
#  blink_led = 1<CR><LF>
#  user_desc = anonymous<CR><LF>
#  localecho1 = 1<CR><LF>
#  console_uart = 1<CR><LF>
#  console1_speed = 115200<CR><LF>
#  console1_hwfc = 0<CR><LF>
#  console1_enabled = 1<CR><LF>
#  console2_speed = 115200<CR><LF>
#  console2_enabled = 0<CR><LF>
#  localecho2 = 1<CR><LF>
#  console3_enabled = 0<CR><LF>
#  console3_speed = 115200<CR><LF>
#  localecho3 = 1<CR><LF>
#  wifi_tx_msdu_lifetime = 0<CR><LF>
#  wifi_rx_msdu_lifetime = 0<CR><LF>
#  wifi_rts_threshold = 3000<CR><LF>
#  wifi_ssid = 46:54:45:2D:35:35:30:35:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00<CR><LF>
#  wifi_ssid_len = 8<CR><LF>
#  wifi_mode = 1<CR><LF>
#  wifi_auth_type = 0<CR><LF>
#  wifi_rssi_thresh = 0<CR><LF>
#  wifi_rssi_hyst = 0<CR><LF>
#  wifi_ap_idle_timeout = 120<CR><LF>
#  wifi_beacon_loss_thresh = 10<CR><LF>
#  wifi_priv_mode = 0<CR><LF>
#  wifi_wep_keys[0] = 00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00<CR><LF>
#  wifi_wep_keys[1] = 00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00<CR><LF>
#  wifi_wep_keys[2] = 00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00<CR><LF>
#  wifi_wep_keys[3] = 00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00<CR><LF>
#  wifi_wep_key_lens = 00:00:00:00<CR><LF>
#  wifi_wep_default_key = 0<CR><LF>
#  wifi_wpa_psk_raw = 00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00:00<CR><LF>
#  wifi_wpa_psk_text = gtmq-dual<CR><LF>
#  ip_use_dhcp = 1<CR><LF>
#  ip_use_httpd = 1<CR><LF>
#  ip_mtu = 1500<CR><LF>
#  ip_hostname = iwm-FF-BC-7B<CR><LF>
#  ip_apdomainname = captiveportal.net<CR><LF>
#  ip_ipaddr = 192.168.0.50<CR><LF>
#  ip_netmask = 255.255.255.0<CR><LF>
#  ip_gw = 192.168.0.1<CR><LF>
#  ip_dns = 192.168.0.1<CR><LF>
#  ip_http_get_recv_timeout = 1000<CR><LF>
#  ip_dhcp_timeout = 20<CR><LF>

this is a scan to check that the module is seeing my net

AT+S.SCAN<CR><LF>
1:<HT>      BSS F8:8E:85:C5:E1:5A CHAN: 01 RSSI: -87 SSID: 'MOVISTAR_E159' CAPS: 0411 WPA <CR><LF>
2:<HT>      BSS 00:1A:2B:B1:43:E8 CHAN: 01 RSSI: -90 SSID: '\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00' CAPS: 0411 WPA WPS <CR><LF>
3:<HT>      BSS 00:26:18:90:38:51 CHAN: 01 RSSI: -90 SSID: 'WebSTAR' CAPS: 0411 <CR><LF>
4:<HT>      BSS 9C:80:DF:87:80:EB CHAN: 02 RSSI: -90 SSID: 'Orange-80E9' CAPS: 0431 WPA WPA2 WPS <CR><LF>
5:<HT>      BSS 38:72:C0:DF:98:B6 CHAN: 03 RSSI: -90 SSID: 'luis-puy' CAPS: 0411 WPA <CR><LF>
6:<HT>      BSS 88:E3:AB:8F:42:C7 CHAN: 04 RSSI: -89 SSID: 'vodafone42BE' CAPS: 0411 WPA2 WPS <CR><LF>
7:<HT>      BSS 00:1A:2B:69:01:81 CHAN: 05 RSSI: -83 SSID: 'WLAN_9E' CAPS: 0411 WPA <CR><LF>
8:<HT>      BSS D0:AE:EC:C4:FD:08 CHAN: 06 RSSI: -71 SSID: 'WLAN_FD08' CAPS: 0C31 WPA WPS <CR><LF>
9:<HT>      BSS 00:25:69:A1:55:06 CHAN: 06 RSSI: -83 SSID: 'FTE-5505' CAPS: 0411 WPA2 <CR><LF>
10:<HT>      BSS DC:53:7C:05:26:31 CHAN: 07 RSSI: -92 SSID: 'ONOC963' CAPS: 0411 WPA WPA2 WPS <CR><LF>
11:<HT>      BSS C0:3F:0E:FF:75:82 CHAN: 11 RSSI: -91 SSID: 'ONO7582' CAPS: 0411 WPA WPA2 <CR><LF>
12:<HT>      BSS 00:1A:2B:42:E4:98 CHAN: 11 RSSI: -85 SSID: 'JAZZTEL_18' CAPS: 0411 <CR><LF>
13:<HT>      BSS 00:1A:2B:5C:92:FB CHAN: 11 RSSI: -86 SSID: 'JAZZTEL_DA' CAPS: 0411 <CR><LF>


Could you help me to see where is the mistake? The documentation is quite limited


Thanks!






Outcomes