AnsweredAssumed Answered

STM32F767 and SPI communication without DMA

Question asked by Pilous Droip on May 30, 2018
Latest reply on May 31, 2018 by Pilous Droip

Hello friends,

 

I try SPI communication, and I have a problem. I only send data.... But how to receive it? 

 

Connection is:

1. one master - one slave

2. Full duplex

 

Initialize:

LL_SPI_InitTypeDef SPI_InitStruct;
LL_GPIO_InitTypeDef GPIO_InitStruct;

 

LL_SPI_Disable(SPI1);

 

LL_AHB1_GRP1_EnableClockLL_AHB1_GRP1_PERIPH_GPIOA);

LL_APB2_GRP1_EnableClock(LL_APB2_GRP1_PERIPH_SPI1);

 

/* SPI2 GPIO Configuration */
GPIO_InitStruct.Pin = LL_GPIO_PIN_5;
GPIO_InitStruct.Mode = LL_GPIO_MODE_ALTERNATE;
GPIO_InitStruct.Speed = LL_GPIO_SPEED_FREQ_VERY_HIGH;
GPIO_InitStruct.OutputType = LL_GPIO_OUTPUT_PUSHPULL;
GPIO_InitStruct.Pull = LL_GPIO_PULL_NO;
GPIO_InitStruct.Alternate = LL_GPIO_AF_5;
LL_GPIO_Init(GPIOA, &GPIO_InitStruct);
GPIO_InitStruct.Pin = LL_GPIO_PIN_7;
GPIO_InitStruct.Mode = LL_GPIO_MODE_ALTERNATE;
GPIO_InitStruct.Speed = LL_GPIO_SPEED_FREQ_VERY_HIGH;
GPIO_InitStruct.OutputType = LL_GPIO_OUTPUT_PUSHPULL;
GPIO_InitStruct.Pull = LL_GPIO_PULL_NO;
GPIO_InitStruct.Alternate = LL_GPIO_AF_5;
LL_GPIO_Init(GPIOA, &GPIO_InitStruct);
GPIO_InitStruct.Pin = LL_GPIO_PIN_6;
GPIO_InitStruct.Mode = LL_GPIO_MODE_ALTERNATE;
GPIO_InitStruct.Speed = LL_GPIO_SPEED_FREQ_VERY_HIGH;
GPIO_InitStruct.OutputType = LL_GPIO_OUTPUT_PUSHPULL;
GPIO_InitStruct.Pull = LL_GPIO_PULL_NO;
GPIO_InitStruct.Alternate = LL_GPIO_AF_5;
LL_GPIO_Init(GPIOA, &GPIO_InitStruct);
GPIO_InitStruct.Pin = LL_GPIO_PIN_4;
GPIO_InitStruct.Mode = LL_GPIO_MODE_ALTERNATE;
GPIO_InitStruct.Speed = LL_GPIO_SPEED_FREQ_VERY_HIGH;
GPIO_InitStruct.OutputType = LL_GPIO_OUTPUT_PUSHPULL;
GPIO_InitStruct.Pull = LL_GPIO_PULL_NO;
GPIO_InitStruct.Alternate = LL_GPIO_AF_5;
LL_GPIO_Init(GPIOA, &GPIO_InitStruct);

 

/* SPI1 parameter configuration*/
SPI_InitStruct.TransferDirection = LL_SPI_FULL_DUPLEX;
SPI_InitStruct.Mode = LL_SPI_MODE_MASTER;
SPI_InitStruct.DataWidth = LL_SPI_DATAWIDTH_8BIT;
SPI_InitStruct.ClockPolarity = LL_SPI_POLARITY_HIGH;
SPI_InitStruct.ClockPhase = LL_SPI_PHASE_1EDGE;
SPI_InitStruct.NSS = LL_SPI_NSS_HARD_OUTPUT;
SPI_InitStruct.BaudRate = LL_SPI_BAUDRATEPRESCALER_DIV64;
SPI_InitStruct.BitOrder = LL_SPI_MSB_FIRST;
SPI_InitStruct.CRCCalculation = LL_SPI_CRCCALCULATION_DISABLE;
SPI_InitStruct.CRCPoly = 7;
LL_SPI_Init(SPI1, &SPI_InitStruct);

LL_SPI_SetStandard(SPI1, LL_SPI_PROTOCOL_MOTOROLA);
LL_SPI_EnableNSSPulseMgt(SPI1);

LL_SPI_SetRxFIFOThreshold(SPI1, LL_SPI_RX_FIFO_TH_QUARTER);

 

/* Configure SPI1 transfer interrupts */
/* Enable RXNE Interrupt */
LL_SPI_EnableIT_RXNE(SPI1);

LL_SPI_Enable(SPI1);

 

And function to write/read....

int32_t read_from_reg(SPI_TypeDef *SPI, uint8_t data, uint8_t *SPI_Data_receive)
{
   LL_SPI_TransmitData8(SPI, data);
   while (!LL_SPI_IsActiveFlag_TXE(SPI));
   while (!LL_SPI_IsActiveFlag_RXNE(SPI));
   while (LL_SPI_IsActiveFlag_BSY(SPI));
   *SPI_Data_receive = LL_SPI_ReceiveData8(SPI);

   return 0;
}

 

And I sent one byte and I don't receive anything. Any idea, how to receive some data from register?

Outcomes