AnsweredAssumed Answered

STLINK USB drivers not installing

Question asked by Farmer Jo on Oct 13, 2017
Latest reply on Oct 21, 2017 by Farmer Jo

Hi,

I have recently purchased a number of NUCLEO-L476 boards but cannot get the USB drivers to install correctly whch are required for both ther STLINK utility and also for System Workbench for STM32.

I am using a Windows 10 64-bit laptop with USB 3 ports and have installed the STLINK utility, en_stsw-link004.zip, which includes the relevent USB drivers. The installation appears to succeed, however, when I plug in the development board via USB Windows complains with "USB device not recognised". In Device Manager, under the Universal Serial Bus controllers section I have an entry which shows as "Unknown USB Device (Device Descriptor Request Failed), which is presumably the STLINK/V2 probe in the development board. Also I have no virtaul COM port entry.

I have tried the same on a Windows XP and Windows 7 PC and all report similar errors. Its as if the development board is not compatible with the driver or the driver has a problem.

I have searched the internet and this forum and I am completely out of ideas to try next.

According to the Getting Started card in the box an LED should flash, and when a button is pressed it changes. I am getting no flashing LED at all. Also the power LD3 is not on either. LD1 on the probe does, however, flash 3 or 4 times when it is plugged into the USB port. I am certain that the links specified on the card are configured correctly.

Any help would be appreciated.

Regards

FarmerJo

Outcomes