AnsweredAssumed Answered

USART interrupt problem

Question asked by Mr.Cscn on Dec 30, 2015
Latest reply on Dec 30, 2015 by Clive One
I'm using a stm32f10x micorcontroller (steval-mki121v1 evaluation board) and i want to enable an interrupt event when a data is receive through the USART.
The problem is that the interrupt never occurs after the data is send.
here the code:

void USARTInit(void)
{
     USART_InitTypeDef USART_InitStructure;
     GPIO_InitTypeDef GPIO_InitStructure;
     NVIC_InitTypeDef nvicStructure;


     RCC_APB2PeriphClockCmd(RCC_APB2Periph_GPIOA | RCC_APB2Periph_AFIO, ENABLE);
     RCC_APB1PeriphClockCmd(RCC_APB1Periph_USART2,ENABLE);


     /* Configure USART Tx as alternate function push-pull */
     GPIO_InitStructure.GPIO_Mode = GPIO_Mode_AF_PP;
     GPIO_InitStructure.GPIO_Pin = GPIO_Pin_2;
     GPIO_InitStructure.GPIO_Speed = GPIO_Speed_50MHz;
     GPIO_Init(GPIOA, &GPIO_InitStructure);


     /* Configure USART Rx as input floating */
     GPIO_InitStructure.GPIO_Mode = GPIO_Mode_IN_FLOATING;
     GPIO_InitStructure.GPIO_Pin = GPIO_Pin_3;
     GPIO_InitStructure.GPIO_Speed = GPIO_Speed_50MHz;
     GPIO_Init(GPIOA, &GPIO_InitStructure);


     USART_InitStructure.USART_BaudRate = 9600;
     USART_InitStructure.USART_WordLength = USART_WordLength_8b;
     USART_InitStructure.USART_StopBits = USART_StopBits_1;
     USART_InitStructure.USART_Parity = USART_Parity_No;
     USART_InitStructure.USART_HardwareFlowControl = USART_HardwareFlowControl_None;
     USART_InitStructure.USART_Mode = USART_Mode_Tx | USART_Mode_Rx;
     USART_Init(USART2, &USART_InitStructure);


     USART_ITConfig(USART2, USART_IT_RXNE, ENABLE);


     //USART_ClearITPendingBit(USART2,USART_IT_RXNE); need this?
     //NVIC_EnableIRQ(USART2_IRQn); need this?
     
     nvicStructure.NVIC_IRQChannel = USART2_IRQn;
     nvicStructure.NVIC_IRQChannelPreemptionPriority = 0;
     nvicStructure.NVIC_IRQChannelSubPriority = 0;
     nvicStructure.NVIC_IRQChannelCmd = ENABLE;


     NVIC_Init(&nvicStructure);


     USART_Cmd(USART2,ENABLE);


}


void USART2_IRQHandler() // never go here
{
     if(USART_GetITStatus(USART2, USART_IT_RXNE) != RESET)
     {
          char data = 0;
          data = USART_ReceiveData(USART2);


          USART_ClearITPendingBit(USART2,USART_IT_RXNE);


     }
}

Edit: the trasmission working good instead. it is just not receiving data. 
  

Outcomes