AnsweredAssumed Answered

STM32f-4 Motor control - PWM not generate

Question asked by guillot.benjamin on Jan 16, 2013
Latest reply on Feb 25, 2014 by guillot.benjamin
Hi, i'm using the stm3240f board with a stm32f4-series.
I try to generate PWM but nothing happen.
what i did : 
/*declaration-----------------------------------------*/
TIM_TimeBaseInitTypeDef  TIM_TimeBaseStructure;
TIM_OCInitTypeDef  TIM_OCInitStructure;
uint16_t CCR1_Val = 333;
uint16_t CCR2_Val = 249;
uint16_t CCR3_Val = 166;
uint16_t CCR4_Val = 83;
uint16_t PrescalerValue = 0;
/* Private function prototypes -----------------------------------------------*/
void TIM_Config(void);

/*MAIN---------------------------------------------------*/
int main(void)
{

  TIM_Config();

 /* Compute the prescaler value */
  PrescalerValue = (uint16_t) ((SystemCoreClock /2) / 21000000) - 1; //slowndown count


  /* Time base configuration */
  TIM_TimeBaseStructure.TIM_Period = 665;
  TIM_TimeBaseStructure.TIM_Prescaler = PrescalerValue;
  TIM_TimeBaseStructure.TIM_ClockDivision = 0;
  TIM_TimeBaseStructure.TIM_CounterMode = TIM_CounterMode_Up;

  TIM_TimeBaseInit(TIM3, &TIM_TimeBaseStructure);


  /* PWM1 Mode configuration: Channel1 */
  TIM_OCInitStructure.TIM_OCMode = TIM_OCMode_PWM1;
  TIM_OCInitStructure.TIM_OutputState = TIM_OutputState_Enable;
  TIM_OCInitStructure.TIM_Pulse = CCR1_Val;
  TIM_OCInitStructure.TIM_OCPolarity = TIM_OCPolarity_High;


  TIM_OC1Init(TIM3, &TIM_OCInitStructure);


  TIM_OC1PreloadConfig(TIM3, TIM_OCPreload_Enable);


  /* PWM1 Mode configuration: Channel2 */
  TIM_OCInitStructure.TIM_OutputState = TIM_OutputState_Enable;
  TIM_OCInitStructure.TIM_Pulse = CCR2_Val;


  TIM_OC2Init(TIM3, &TIM_OCInitStructure);


  TIM_OC2PreloadConfig(TIM3, TIM_OCPreload_Enable);


  /* PWM1 Mode configuration: Channel3 */
  TIM_OCInitStructure.TIM_OutputState = TIM_OutputState_Enable;
  TIM_OCInitStructure.TIM_Pulse = CCR3_Val;


  TIM_OC3Init(TIM3, &TIM_OCInitStructure);


  TIM_OC3PreloadConfig(TIM3, TIM_OCPreload_Enable);


  /* PWM1 Mode configuration: Channel4 */
  TIM_OCInitStructure.TIM_OutputState = TIM_OutputState_Enable;
  TIM_OCInitStructure.TIM_Pulse = CCR4_Val;


  TIM_OC4Init(TIM3, &TIM_OCInitStructure);


  TIM_OC4PreloadConfig(TIM3, TIM_OCPreload_Enable);


  TIM_ARRPreloadConfig(TIM3, ENABLE);


  /* TIM3 enable counter */
  TIM_Cmd(TIM3, ENABLE);
 
while (1){ }
}

/**
  * @brief  Configure the TIM3 Ouput Channels.
  * @param  None
  * @retval None
  */
void TIM_Config(void)
{
  GPIO_InitTypeDef GPIO_InitStructure;


  /* TIM3 clock enable */
  RCC_APB1PeriphClockCmd(RCC_APB1Periph_TIM3, ENABLE);


  /* GPIOC clock enable */
  RCC_AHB1PeriphClockCmd(RCC_AHB1Periph_GPIOC, ENABLE);
  
  /* GPIOC Configuration: TIM3 CH1 (PC6), TIM3 CH2 (PC7), TIM3 CH3 (PC8) and TIM3 CH4 (PC9) */
  GPIO_InitStructure.GPIO_Pin = GPIO_Pin_6 | GPIO_Pin_7 | GPIO_Pin_8 | GPIO_Pin_9;
  GPIO_InitStructure.GPIO_Mode = GPIO_Mode_AF;
  GPIO_InitStructure.GPIO_Speed = GPIO_Speed_100MHz;
  GPIO_InitStructure.GPIO_OType = GPIO_OType_PP;
  GPIO_InitStructure.GPIO_PuPd = GPIO_PuPd_UP ;
  GPIO_Init(GPIOC, &GPIO_InitStructure); 


  /* Connect TIM3 pins to AF2 */  
  GPIO_PinAFConfig(GPIOC, GPIO_PinSource6, GPIO_AF_TIM3);
  GPIO_PinAFConfig(GPIOC, GPIO_PinSource7, GPIO_AF_TIM3); 
  GPIO_PinAFConfig(GPIOC, GPIO_PinSource8, GPIO_AF_TIM3);
  GPIO_PinAFConfig(GPIOC, GPIO_PinSource9, GPIO_AF_TIM3); 
}


I see nothing on the motor control connactor (CN5) exept the 5V on the pin number 25.
Any suggestions?

Thanks for helping!!

Outcomes