cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

STM32H735DK programming and debuggiing via stlink

NSing.5
Senior

i've recently purchased STM32H735G DK board. 

When i connect it to PC via USB cable, it screen is showing output as per already programmed code and its working.

power LED (LD5) is green and STlink LED (LD6) is red.

But when ever i try to load a new code to this board, a msg is generated "fatal error st link no mcu found".

i'm unable to resolve the issue.

is it due to some jumper settings? i've kept all the jumper settings as default.

Regards 

11 REPLIES 11
Imen.D
ST Employee

Hello @NSing.5 ,

Try to update the ST Link firmware.

Maybe you missed activate the sys->Debug.

Try connecting the BOOT pin to VDD.

When your question is answered, please close this topic by clicking "Accept as Solution".
Thanks
Imen

Sir, 

i've opted for default settings of STM32H735DK developemnt kit.

And by default from Trace and debug -> Jtag 5pin is selected.

is there anything additional i've to do.

i've attached image of settign page (STM32cubeMx) for refrence

Regards

 

Imen.D
ST Employee

Try using ''Connect Under Reset'' mode.

When your question is answered, please close this topic by clicking "Accept as Solution".
Thanks
Imen

what is the process to"connect under reset"?

 

Try connecting the BOOT pin to VDD.

how it is to be done, is there any jumper setting?

i've tried the suggestion  "connect under reset" as follows

NSing5_0-1705575002931.png

but it is not working following msg is generated

NSing5_1-1705575072281.png

 

Imen.D
ST Employee

Hi @NSing.5 

I recommend you use latest release of STM32CubeProgrammer, instead of ST-LINK Utility.

Please follow this article that may help you: Unable to connect to STM32H7 devices - STMicroelectronics Community.

When your question is answered, please close this topic by clicking "Accept as Solution".
Thanks
Imen

sir,

as suggested i've used STM32cube programmer.

Now the board is connecting to STM32cube programmer. it is reading memeory and other stuff from the board.

NSing5_0-1705768866148.png

i've not erased the memory or programmed it from STM32cube programmer.

But still when i try to program it from IAR workbench, it is unable to program the board. 

Check IAR version and patches for support of H7 parts

STM32Cube_FW_H7_V1.10.0\Utilities\PC_Software\IDEs_Patches\EWARM\EWARMv8_STM32H72x-73x_Support_V0.2.zip

Tips, buy me a coffee, or three.. PayPal Venmo Up vote any posts that you find helpful, it shows what's working..