cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

STEVAL-IDB008V1M - ST-Link-V2 debug with Atollic True Studio

MSand.1
Associate II

Hi,

my name is Mario and i have some troubles while debugging a program for the STEVAL-IDB008V1M eval board.

 

Configuration

STEVAL-IDB008V1M evaluation board

Atollic TrueSTUDIO Version: 9.3.0

In the Atollic IDE, I installed the ST-Link Utility.

I compiled the original example "BLE Remote Control" (provided with STEVAL-IDB008V1M board) by means of  Atollic.

I found on the net the followinf piece of advice:

----

It will force BlueNRG-2 DIO7 to "1" before doing a reset so that BlueNRG-2 will remain in bootloader.

When trying to flash from any IDEs, you must force DIO7 to "1" before doing a HW reset or a power on / power off.

----

and I applied it.

 

RESULTS

In the above conditions, the debug results are null and disappointing:
for few seconds the connection with debugger seems working but it diseppears quickly: the debug process is not able to start.

This is the message I got on the console

STMicroelectronics ST-LINK GDB server. Version 5.1.0
Copyright (c) 2018, STMicroelectronics. All rights reserved.

Starting server with the following options:
Persistent Mode : Disabled
Logging Level : 1
Listen Port Number : 61234
Status Refresh Delay : 15s
Verbose Mode : Disabled
SWD Debug : Enabled

Waiting for debugger connection...
Debugger connected
Target is not responding, retrying...
Target is not responding, retrying...
Target is not responding, retrying...
Target is not responding, retrying...
Target is not responding, retrying...
Target is not responding, retrying...
Target is not responding, retrying...
Target is not responding, retrying...
Target is not responding, retrying...
Target is not responding, retrying...
Error! Failed to read target status
Debugger connection lost.
Shutting down...

You see below a picture of the debug window: the standard step by step debug is not allowed.

 

I kindly ask for your help.

 

Best Regards,

 

Mario SandriAtollic_debug.jpg

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

@MSand.1 wrote:

I was told that Wise Studio is also an old IDE.


ST say it's 'ACTIVE':

AndrewNeil_0-1713264044490.png

https://www.st.com/en/embedded-software/stsw-wise-studio.html

 

View solution in original post

3 REPLIES 3
Andrew Neil
Evangelist III

Atollic True Studio was discontinued many years ago, and is no longer supported.

STM32CubeIDE is the replacement, and is currently supported.

 

EDIT

From 'Related Content':

https://community.st.com/t5/interface-and-connectivity-ics/unable-to-debug-or-program-steval-idb008v1m-using-st-linkv3/td-p/137610

 

Dear Andrew,

I received the evaluation board STEVAL-IDB008V1M with the original source code for three different IDEs:
- Wise Studio,

- Keil

- IAR.

Which is your suggestion for importing the project in a working IDE?

I was able to compile the project with Atollic, I imported the project into STM32 but it does not work.

I was told that Wise Studio is also an old IDE.

In this moment I do not know which is the best way.

 

Best Regards,

Mario


@MSand.1 wrote:

I was told that Wise Studio is also an old IDE.


ST say it's 'ACTIVE':

AndrewNeil_0-1713264044490.png

https://www.st.com/en/embedded-software/stsw-wise-studio.html